Kakao valmistamine

Kakao valmistamine

  • Kakao valmistamine

    ▸ Blendris kakao valmistamine on kiire ja lihtne meetod. (Juhul, kui sul pole blendrit, võid kasutada ka saumiksrit ja sellega blenderdada kakao vahutavaks potis, kus vedelikku kuumutasid.)

    Valmistamine: Lisa kuum vesi või taimne piim ja endale sobivad maitseained (näiteks: kardemon, mucuna, vanilje, kaneel, tšilli) ja tseremoniaalse kakao hake blendrisse. 
    Magusa kakao soovi korral lisa lusikas mett.

    Blenderda 10 sekundit ja vala vahutav kakao tassi ja naudi༄

    ▸ Kui soovid kakaod keeta elaval tulel, siis alusta maitseainete ja taimse piima või vee kuumutamisest, hoidu ületamast temperatuuri üle 70 'c. 

    Kui maitseained, magustaja ja piim on segunenud, siis keera tuli alt ja lisa peenike kakao hake ning vispelda ühtlaseks. Juhul, kui kasutad magustajana mett, siis lisa see alles tassi, kuna mesi ei soovi kokku puutuda temperatuuriga üle 40 'c

    Doseerimisest:
    Igapäevane kogus meditatsiooniks 200 ML vedeliku kohta 10-25 gr
    Kogus tseremooniaks keskmine 20 gr, kange 35-45 gr
    Lastele piisav 10 gr

Tagasi blogisse